Valborg

      2012-04-30 / 17:25:21Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - natur 
Idag är det Valborg och våren är helt klart här! Så underbart. Det blir grillning på stranden för min del. Jag hoppas att ni alla får en fin kväll!

Veckans bild - Barndomsminne

      2012-04-29 / 07:26:00Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - Veckans bild 
Jag, Beatrice, Fanny, Emma, Ebba och Rebecka har startat "Veckans bild". Det går ut på att vi väljer ett tema varje söndag som vi måste fotografera efter för att sedan publicera det söndagen veckan efter. För att se de andras bidrag, klicka HÄR för att komma till vår Facebookgrupp!


Den här veckans tema är barndomsminne. Jag har valt att återskapa ett barndomsminne som jag kommer ihåg och otroligt väl. Jag och Eve lekte hemliga agenter och sprang över åkrar och vägar för att smyga på en massa människor. Ett tag trodde vi på fullaste allvar att vi var hemliga agenter med riktiga vapen. Gulligt, haha! Alice fick ställa upp på den här bilden.

Don't mess with her

      2012-04-27 / 19:52:12Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - porträtt & modellfotografering 
Tuffaste Alice poserade framför min kamera idag.

Fototips

      2012-04-25 / 21:09:52Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - övrigt & kreativt 
Jag fick en önskan om att ge fototips på min personliga blogg (klicka här för att komma till den) så jag tänkte att jag kunde rada upp några här!


DU SOM FOTOGRAF

 • Inse att DU avgör hur bilden blir och INTE kameran. Något som är väldigt vanligt bland många är att de tror att endast kameran avgör hur bilderna blir. Det är helt fel! Självklart kan dina bilder bli bättre med en bättre kamera, men är du inte duktig som fotograf kommer inte ens världens bästa kamera kunna hjälpa dig.
 • Låt dig inspireras och utmana dig själv. När du får syn på otroligt snygga bilder som någon annan har fotograferat, tänk då inte "åh, jag önskar att jag också kunde fotografera sådär". Inspireras istället! Varför är bilden så bra? Kan den hjälpa dig med kreativiteten? Kanske kan du försöka återskapa något liknande?
 • Lär dig reglerna, våga sedan att bryta mot dem. Det finns många grundregler man bör lära sig innan man ger sig ut i fotovärlden. Bli dock inte alldeles för skrämd av alla dessa regler. När du har lärt dig dem så använd din kreativitet och våga bryta mot dem. Ibland blir det riktigt bra!


PORTRÄTT/MODELLFOTOGRAFERING

 • Se till att ögonen är skarpa. Något som är lätt hänt är att skärpan hamnar på näsan istället för ögonen. Försök att undvika detta. Det är ögonen man vill dras till och inte näsan!
 • Passa på i pauserna. När du är ute och fotograferar en annan människa kan han/hon vilja fixa till håret eller något liknande då och då. Vänta inte på att modellen ska bli klar. Passa istället på att fånga några härliga spontana porträtt som fångar modellens karaktär!
 • Använd dig av en reflexskärm. Har du ingen reflexskärm? Köp en! Ett annat alternativ är att göra en egen (täck en bricka med foliepapper), men det fungerar inte lika bra. En reflexskärm jämnar t.ex. ut skuggor och ger ett fint blänk i ögonen.
 • Gå nära. Testa att gå nära om modellen känner sig bekväm. Det ger personliga och oftast väldigt fina bilder.DJUR

 • Ha tålamod. Djur sitter inte alltid och poserar som en människa kan göra. Ha därför tålamod och vänta in bilden du vill fotografera.
 • Böj dig ner eller lägg dig på marken. Ofta blir djurbilder bättre då de är fotograferade efter djurets perspektiv. Om du då t.ex. lägger dig ner på marken och kommer i djurets höjd blir bilden genast bättre, för det mesta iallafall. Tyvärr hinner man inte alltid med det!ÖVRIGT

 • Ingen bild är mindre viktig. Vad du än fotograferar, allt från en blomma till ett hus, glöm inte bort att tänka. Var lika seriös med varje bild. Tänk på ljussättningen, kompositionen och så vidare...
 • Ta en liten fotorunda. Att planera fungerar, men låt inte planerandet ta över helt och hållet. Ta en spontan fotorunda utan några som helst planer på vad du ska fotografera och låt kreativiteten flöda längs vägen.


  Nu har jag delat med mig av några tips! Är det något mer du undrar över? Kommentera!

Oskarp

      2012-04-10 / 22:55:35Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - porträtt & modellfotografering 
Lite oskärpa här och var men det get bilden någon slags rörelse. Jag vet inte vad jag tycker om den riktigt. Den är lite annorlunda på grund av lutningen också. Hm.

En liten idé på gång

      2012-04-09 / 18:33:20Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - blandade kategorier 
Jag har en liten idé på gång. Det gäller bara att se om någon nappar. Vad den handlar om får ni reda på om den blir av! Sålänge bjuder jag på några favoriter. Det var ju faktiskt ett tag sedan...Någon favorit?

Veckans fotoblogg: TRE VINNARE

      2012-04-09 / 16:28:29Publicerat i kategorin Allmänt 
För att göra det hela lite roligare utsåg jag tre istället för en vinnare. Jag valde att lotta fram dem. Klicka på länkarna under för att komma till veckans fotobloggar som även ligger under "Länkar" här på bloggen i en månad!


VINNARE 1

VINNARE 2

VINNARE 3Sötbror

      2012-04-08 / 12:05:00Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - djur & människor 
Jag har inte så mycket att berätta om mitt lov. Det har inte hänt så mycket mer än vanligt och det är väl ungefär så mina korta lov brukar se ut... Något väldigt trevligt är dock att min sötbror (på bilden) har varit hemma nästan hela lovet. Det har varit riktigt mysigt! Jag saknar verkligen tiden då båda mina syskon bodde hemma.

Tråkigt nog har det inte rullat in någon fotografering under lovet heller, men det kommer väl förhoppningsvis snart! :)

Myskatt

      2012-04-07 / 20:32:49Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - djur & människor 
Efter mitt och Fannys besök på Hembygdsparken fick vi syn på en katt som älskade att mysa med träd. Så himla söt!

ÄR DU VECKANS FOTOBLOGG?

      2012-04-07 / 19:08:05Publicerat i kategorin Allmänt 

Är DU den här veckans fotoblogg?

Det enda du behöver göra för att vara med och tävla är att KOMMENTERA DET HÄR INLÄGGET. Jag väljer ut en vinnare, den fotograf som väcker mitt intresse mest, någon gång under måndagen/tisdagen.

Vinnaren presenteras inte endast som "Veckans fotoblogg" utan kommer även att finnas med bland mina länkar här på bloggen i en månad.

Observera att det endast är till för er med fotobloggar.

Lycka till!

Nu vet jag lite mer om er!

      2012-04-05 / 18:54:47Publicerat i kategorin Allmänt 
Jag idag påväg till Helsingborg.

Jag fick faktiskt svar från några utav er i inlägget "Vilka är ni?" och det gjorde mig superglad! Nu har jag lite mer koll på vissa läsare och det var intressant att läsa. Spännande att en del bor en bit ifrån Skåne. Jag hoppas att ni alla stannar! :) Kram!

Hembygdsparken

      2012-04-03 / 20:14:05Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - djur & människor 
Idag var jag och Fanny på Hembygdsparken och tittade på söta små djur, haha. Kameran fick självklart följa med och här är några bilder från dagen. Bilden på hästen och Fanny i inlägget nedan är också från idag.

Hästen & Fanny

      2012-04-03 / 19:08:43Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - djur & människor 
Cute!