Två höstbilder från igår

      2010-10-31 / 20:00:00Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - djur & människor Jag älskar den första bilden!

När ni läser det här sitter jag på någon resturang i Helsingborg och äter god mat. Det här med tidsinställda inlägg är hur bra som helst. Samma sak gjorde jag igårkväll... Jag är inte den typ som går upp halv 10 på loven, sålänge jag inte ska iväg någonstans.
Därför gjorde jag ett inlägg igårkväll som skulle publiceras 9.30. Skitbra, tycker jag! ;)

Bilderna ovan är på mina söta vovvar. De togs igår när jag hade min lilla fotorunda och helt plötsligt stötte på mamsen som var ute och gick med dem. :)
Härliga höstfärger måste jag säga! Hösten är färgglad och fin, men det är nog det enda positiva med den årstiden...


Pretty in pink

      2010-10-31 / 09:30:00Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - övrigt & kreativt 
Så kan det gå när man har tråkigt... Snygga Denise blev helrosa! Bilderna är inte nytagna, men blev ändå nya på grund av allt det rosa haha.
Jag tycker att den sista bilden faktiskt passade i den här överdrivna redigeringen, haha. :D


L'automne

      2010-10-30 / 19:14:32Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - natur 


En runda med kameran...

      2010-10-30 / 16:00:00Publicerat i kategorin Allmänt 
Om en liten stund hade jag tänkt ta med mig kameran ut på en runda i Helsingborg. Vädret är faktiskt fint idag! Jag har faktiskt inte fångat några höstbilder än så det ska jag se till och göra nu. :)

För er som undrar när temabilderna ska dyka upp... Jag väntar tills jag har lite mer tid till det och tills jag har någon som kan ställa upp som modell. :)

Bestäm bilden!

      2010-10-25 / 14:00:00Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - fotoprojekt I något inlägg längre fram hade jag tänkt publicera tre bilder. Varje bild ska tillhöra varsitt tema, ett tema ni bestämmer! Jag tänkte att jag kunde slänga in lite sådana här grejer ibland också. Det är kul för mig och kan vara det för er också. :)

Såhär gör ni...
Ni får bara kommentera en gång och ni kommenterar ett tema. Välj något ni tycker vore kul att se!

Såhär gör jag...
Jag lottar ut tre teman utav de som ni kommenterat. Därefter fotograferar jag en bild för varje tema. Allt ni kan göra är att hoppas på att ert tema blir valt. :)

Detta ser jag som en liten utmaning, vilket är kul, och jag hoppas ni ställer upp och kommenterar det här inlägget! Bilderna kommer hamna i samma kategori som det här inlägget; Mitt fotogalleri - fotoprojekt. Det är nämligen vad det här är, dock inte samma projekt som förra gången. Det här är inte heller något jag kommer hålla på med en gång i veckan, en viss dag. Jag slänger som sagt in det i bloggen då och då! ;)


Mina idolfavoriter

      2010-10-23 / 20:48:44Publicerat i kategorin Musik Daniel Norberg.
När den här killen klev in på sin audition kände jag direkt att jag sett den här killen förut, men jag kunde inte komma på vart. Sedan kom jag på att det var i den här videon, tillsammans med den här tjejen, som jag sett honom. Lite kul var det i och med att jag hittade den här covern för sjukt längesedan och tyckte den var gullig, vilket den fortfarande är.

Mer om Daniel... Han har världens kontroll över sin röst och sjunger otroligt fint. När han sjunger falsett, jäklar vad bra det låter! Jag tror att Anders Bagge nämnde det i något avsnitt. Dessutom är Daniel en riktig cutie! ;)
Jay Smith. När jag hörde den här killen på tv för första gången satt jag och diggade sönder till hans röst precis som juryn gjorde, haha. Det gör jag fortfarande! Jag menar, bara lyssna på killen när han sjunger... Han har en så otroligt unik röst. Antingen tycker man inte om den, eller så älskar man den. Jag älskar den.             


Olle Hedberg.
Perfektion. Hans röst är underbar och hans personlighet likaså. Hans audition var awesome och han fortsätter med att vara precis lika grym som han var då. På något sätt, vare sig det blir tack vare idol eller inte, kommer han att fortsätta lyckas, lyckas och lyckas. Det vet jag.
Jag måste även tillägga att Olle är galet snygg!


Vinner någon av de här killarna idol blir jag skitglad! Står två utav dem, och två utav dem är Olle, i final håller jag dock på underbara Olle.


Cd-skiva, vattendroppar och solljus...

      2010-10-22 / 21:14:13Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - övrigt & kreativt 


...ger det här resultatet. Med lite enkel redigering såklart. Jag hade helt glömt bort den här bilden så den får väl ta och dyka upp nu. :)

Gah, vad jag är sugen på porträttfotograferingar! Det var så längesedan. Jag får hoppas på att någon har lust att stå framför kameran snart!

Bara så ni vet... Ja...

Jag efter misslyckade skönhetsoperationer...?

      2010-10-17 / 14:59:41Publicerat i kategorin Allmänt 
Nummer tre är ju utan tvekan äckligast, hahahaha... Nästan lika misslyckat som Kissies försök att se snygg ut, haha!
Den sista bilden är dock rätt söt tycker jag. :D Det är sådant här jag sysslar med ibland när jag har tråkigt...


Nästan vinter, men solen skiner ändå!

      2010-10-16 / 13:07:14Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - natur Idag skiner solen för fullt trots att den kalla vinterkylan börjat komma till lilla Skåne på riktigt. Jag är dock inte piggare och gladare för det. Det är nämligen så att jag fortfarande är sjuk och jag fick en helvetes natt inatt. Jag förstår inte varför jag alltid, alltid ska råka på allt... Jag vill bli frisk! :(

Jag hoppas iallafall att det är tusen gånger bättre med er och att ni tar vara på solens strålar idag. ;)


Detaljer

      2010-10-13 / 16:48:33Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - övrigt & kreativt 


Jag hade tråkigt, tog fram gitarren och fotograferade strängarna. Haha!

Att fotografera detaljer med stor bländare (i det här fallet 1,8) blir oftast så otroligt snyggt tycker jag!
Bilden får ju en helt annan känsla.
Vi kan till exempel ta ett... Ett dörrhantag! Fotograferar vi det rakt av med liten bländare blir bilden tråkig, iallafall enligt mig. Använder man sig av känsla, fångar upp detaljer och kanske använder sig utav stor bländare kan man istället göra bilden intressant och till och med få dörrhantaget att se ut som något helt annat. Självklart behöver du inte ställa in kameran på ett lågt bländartal, men jag tycker det fungerar alldeles utmärkt när man vill att en viss detalj i en bild ska hamna i fokus. Att rikta in sig på en viss kant, ett visst hårstrå, på dessa bilderna: en gitarrsträng... Ni förstår vad jag menar!
Det blir så otroligt bra! Viktigast av allt är ju dock att vara kreativ, såklart.

När jag fotograferar använder jag för det mesta objektivet 50mm f/1,8 där den lägsta bländaren då är 1,8. Till porträtt är det här ett alldeles utmärkt objektiv, till ett riktigt bra pris dessutom! Som ni säkert sett på många stora fotobloggar är det här ett objektiv många rekomenderar. Well, so do I!

För er med systemkamera, iallafall på Canon då jag inte kan Nikon och andra märken särskilt bra, kan jag säga att inställningen Av är vad jag rekomenderar. Du ställer själv in hur stor bländare du vill ha och det är en stor viktig del om du intresserar dig utav t.ex porträttfotografering.


Some kind of butterfly

      2010-10-13 / 13:09:46Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - övrigt & kreativt 


En plastfjäril och en massa motljus, ja, det går det med! Vad tycker ni om de här bilderna? :)


En långhårig Linda

      2010-10-09 / 19:22:08Publicerat i kategorin Allmänt 


Haha, kan ni tänka er...? Ibland saknar jag mitt långa hår, men jag trivs också med det jag har nu. Jag trivs faktiskt bättre med den korta frillan.
Det blev jobbigt att ta hand om håret när det både var långt och lockigt, dessutom var det väldigt slitet...


Sjukling

      2010-10-08 / 21:39:37Publicerat i kategorin Kläder och outfits 


Hittade någon "dagens outfit"-bild jag glömt lägga upp haha! Särskilt mycket ser man väl inte och min arm ligger riktigt konstigt men iallafall...
 
Nu sitter jag hemma i sängen och har världens förkylning. Jag gömmer mig under kepsen och gräver ner huvudet i en stor, tjock halsduk.
Uuuuuuuuuuuusch, säger jag bara... Jag vill ha sommar och jag vill bli frisk!


25 blandade bilder

      2010-10-07 / 15:23:49Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - blandade kategorier 

Jag är fotosugen, trust me, men jag är sjuk och har ingen ork... Ändå är jag sugen på att ladda upp en massa bilder. Därför får det bli en heeeeel del gamla (iallafall inte jättenya) bilder, av olika kategorier, i ett och samma inlägg. För er som tittar in för första, andra eller tredje gången kan detta vara ganska intressant. För er andra, ja, jag har ingen aning om vad ni tycker om det! Iallafall, enjoy.. :)Hittade ni någon favorit/några favoriter bland dessa 25 bilder?