HAAAAAPPY HALLOWEEN!

      2009-10-31 / 15:24:44Publicerat i kategorin Allmänt 

Det fick bli en picnik-redigerad bild på Alice, haha! Ni förstår ju att hon är väldigt mycket vackrare än här! Hon är ändå lite söt på bilden, tycker jag. Haha... ;)

Iallafall! Jag önskar en glad Halloween till er alla, eller vad man säger. Det blir inget firande för mig, det blir mys hos kusinerna istället. Det är bra det med såklart!
Imorgon ska jag till min otroligt efterlängtade storasyster i Malmö, det ska bli riktigt kul!

Ronija och Rönna!

      2009-10-31 / 14:28:19Publicerat i kategorin Socialt 

Från vänster: Ronija, Rönna! (Helt omöjliga att ta kort på, haha) Bilden är från när vi gick från Donken, Mc Donalds, till bussen. :)

Direkt efter att jag kom hem från Helsingborg igår åkte jag till Rönna. Jag var med henne och Ronija och det var jättemysigt. Vi tog först bussen till Donken, som jag kallar det, och åt. Gooooott! När vi skulle gå tillbaka till busshållplatsen trillade Ronija och blev blöt om fötterna, vilket ledde till att hennes ena tå var helt vit när vi kom hem. Stackars Ronijas tå! När vi kom hem var det tjejkväll som gällde, då även Emelie var med.
Tack för kvällen sötnosar!

Idag blir det att åka till kusinerna kl 5, jag vet inte hur länge vi stannar men det blir kanske sent. Ni får ha det så bra sålänge!

Vilka porträttfotografier jag är mest nöjd med...

      2009-10-30 / 13:12:42Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - porträtt & modellfotografering 

När jag kollade kommentarerna imorse hade jag fått två intressanta frågor, tycker jag. Det tog lång tid innan jag kom på svaren, men nu har jag tänkt färdigt iallafall. Jag kunde dock inte bara välja en bild...

1. Vilken porträttbild, som du har tagit med en vanlig digitalkamera, är du mest nöjd med?

Redigering: Jag har bara ändrat mättnaden litegrann, så att bilden blev lite "kallare". Jag ville inte ändra på den för mycket, den var fin som den var.
Jag tycker det är en härlig men samtidigt enkel bild och jag tycker Alice ligger så fint på något sätt.


2. Vilken porträttbild, som du tagit med en systemkamera, är du mest nöjd med?

(Förlåt Eve, jag vet att du hatar denna bilden.)

Här var jag tvungen att välja två bilder och båda två är på världens sötaste Evelina!

Bild 1
  Redigering: Har ändrat mättnaden så att bilden skulle få en lite mer varmare känsla, jag beskärde även bort en bit av tröjan som man störde sig ganska mycket på.
Trots att Eve hatar denna bilden, kan jag inte låta bli att älska den. Det är inte kvalitén som jag är nöjd med, jag tycker bara att det är en underbar bild helt enkelt!

Bild 2  Redigering: Jag har bara ändrat kontrasten pyttelite, bilden var fin som den var tyckte jag.
Jag älskar hur hon sitter här och att hennes blick hamnar ovanför kameran. Sedan är det något med bilden som jag inte kan sätta fingret på, men som jag gillar!

Som ni märker är inte redigering så viktigt för mig, redigering i över 5 min är mycket för mig!

Nu har jag en fråga till er: Finns det något med dessa bilder som kan förbättras? Berätta vad! Konstruktiv kritik är bra kritik!


Färg vs svartvitt

      2009-10-29 / 23:31:54Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - natur 


Färg eller svartvitt? Vad tycker ni är snyggast? Jag hade faktiskt ovanligt svårt för att bestämma mig, haha, jag brukar inte ha så svårt för att välja.

Nu ska jag iallafall sova! Jag hoppas det händer något kul imorgon, jag behöver verkligen det... G'night!


Rotation

      2009-10-29 / 14:54:24Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - natur Nu har jag precis snackat med Sandra i telefon efter att ha varit ute med hundarna. Jag måste säga att folket i Helsingborg är trevligt! Det är så stor skillnad om man jämför med lilla Ängelholm. Nu ligger hundarna lugnt och sover, själv vet jag inte vad jag ska hitta på. Det verkar som om alla är borta eller är sjuka, ingen kan komma och underhålla mig...

Här kommer svaren till frågestunden!

      2009-10-29 / 11:58:41Publicerat i kategorin Allmänt 


Vad är ditt bästa bloggtips? Jag har några tips... Blogga om det du är intresserad av på ett sätt så att de som läser intresserar sig av innehållet. Ha med bilder i inläggen och inte så mycket text, sålänge du inte bloggar om något du tycker är viktigt som t.ex jag har gjort under kategorin "Linda tycker till". Det jag tycker är viktigast av allt, är att du är dig själv!

Vilken är din favoritblogg? Förutom mina vänners bloggar som jag har under länkar, är mina favoritbloggare Anchisa (Fokis.se), Sebastian (Sabbaa.se), Jakob (Detvarmindag.blogg.se) och Elin (Nevnarien.se).

Vilken blogg läser du dagligen?
De som jag nämnde här ovanför + alla jag följer via bloglovin och det är en hel del!

Har du designat din blogg själv? Nej, det är min duktiga kusin Malin (Malinsofiacalmebring.blogg.se) som designat den!

Varför läser folk din blogg? Fråga dem!Vad gör du när du inte fotograferar? Umgås med mina vänner och försöker ta vara på tiden så gott jag kan!

Har du lärt dig själv eller har någon annan lärt dig, tipsat dig, eller liknande om fotografi? Jag har lärt mig själv, även om Evelina (Evelinasigetty.blogg.se) kommit med några tips då och då om kamerainställningar och så. ;)

Vill du bli fotograf? Det är drömmen, ja!

Hur kan du ta så fina bilder med en vanlig digitalkamera? Först vill jag säga tack! Haha, jag vet faktiskt inte hur jag ska besvara den frågan...

Om du ska få en systemkamera, vilken ska du då ha? Jag funderar på en Canon 450D. :)

Vad fotar du helst? Porträtt och natur!Hur kan du se ut som att du är typ 14 år äldre än vad du egentligen är? Hahahaha Andreas då... Så du tycker jag ser ut som en 28-åring? 14 år äldre är väl ändå att överdriva? :p

Vad är ditt favoritgodis? Choklad!

Vilka umgås du mest med? Evelina och Alice. :)

Bor du i lägenhet eller villa? I villa.

Gillar du någon sport, isåfall vilket lag? Sport är kul men det här med lag bryr jag mig inte så mycket om, jag är inte så insatt i det. ;)

Vad lyssnar du på för musik? Allt möjligt, jag har väldigt blandad musiksmak. Jag älskar nog akustiska låtar mest iallafall... :)

Någon favoritlåt? Haha, jag kan inte välja en och skulle jag rabbla upp alla skulle det bli för mycket.

Förebild? Jag har ingen förebild, jag lever livet på mitt sätt. :)


Framme nu då...

      2009-10-28 / 16:29:52Publicerat i kategorin Allmänt 

Hah, passar på att ta lite plats i inlägget! :D

Nu är jag framme i Helsingborg... Alice är tydligen sjuk så hon kommer inte imorgon, det suger! Jag får hoppas på att någon annan kommer och räddar mig, men jag tvivlar på det. Nu ska jag iallafall fortsätta chilla medans jag ser mamma plocka en massa, haha...

Puss och kram!

Helsingborg igen då!

      2009-10-28 / 12:29:27Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - natur 


Idag, kl 4, åker jag till Helsingborg och stannar där till söndag. På söndag ska jag nämligen hälsa på mina underbara syster i Malmö, det var verkligen längesen och det ska bli skitkul! Alice kommer och hälsar på mig i Helsingborg imorgon och stannar där en natt. Det ska bli mysigt såklart. :)

Nu har jag iallafall packat och ska snart duscha. Jag ska bara göra färdigt mina Karamelldoppade Äpplen i Café World... (a)

Facebook, yes..

      2009-10-27 / 18:59:03Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - natur 


Röda löv, äntligen hah!

Jag har fixat facebook igen, det gjorde jag igår. Det var rätt tråkigt, tills jag hittade Café World. Haha, jag känner mig rätt töntig som spelar det men jag är besatt! Jag kollar mitt café minst två gånger i timmen, heh... Ni får gärna adda mig på facebook iallafall, men bara om jag vet vem du är. Så ni får hemskt gärna adda mig isåfall! :D


LÄÄÄÄNGTAR!

      2009-10-27 / 13:50:54Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - natur 


Det fick bli två höstbilder!

IALLAFALL! För er andra som är fast med en digitalkamera och ska få en systemkamera vet nog hur jag känner. Jag längtar så otroligt mycket tills jag får en! Evelina har tipsat mig om Canon 450D och jag ska testa den när det väl gäller, hah. Jag litar på henne och hon har säkert helt rätt. Det sägs vara en bra systemkamera att börja med också. Om jag sedan vill ha en bättre kamera får jag börja jobba och tjäna ihop en massa, hehe.

Någon dag efter julafton går min dröm i uppfyllelse. Fan vad jag har väntat på det här!


What I thought I had, was never mine.

      2009-10-27 / 11:10:56Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - självporträtt 

Det finns dagar då allting inte är som bäst, när ingenting känns rätt. Så känner jag idag.
Jag vill gråta, jag måste gråta, jag får gråta. Man kan inte begära att jag alltid ska hålla tillbaka allt och alltid ska må bra.  Att orka alla dagar till det bästa är inget krav. Det kommer fler dagar då jag har tid för skratt och glädje. Nu behöver jag bara vara för mig själv, tänka på allt som hänt och göra det svåraste utav allt, att gå vidare.

Jag de senaste tre åren...

      2009-10-26 / 19:26:25Publicerat i kategorin Linda tycker till 

Åk 6.

Åk 7.

Åk 8.

Sandra fick mig att fundera lite till om det här med förändring. Visst har jag ändå förändrats en hel del på så kort tid? Hm, hur kommer jag se ut om ett år? Jag gissar på att jag ser ungefär likadan ut som nu, haha, men vem vet. Det märker jag om ett år. ;)

Lägg märke till att på bilden från åk 6, ser jag lite försiktig och kanske lite översnäll ut. Jag ser även väldig liten och puttinuttig ut, lite sockersöt sådär. I åk 7 redigerar jag min hy så den blir vit och det är svart och rött som gäller. Det är samma puttinuttiga ansikte, men jag försöker samtidigt se lite tuffare ut..? På den sista bilden ser jag lite mer... Nu ska jag använda Sandras favoritord, sofistikerad, ut. Mitt ansikte har faktiskt förändrats lite, även min stil om man jämför med bild nummer två. Nej, jag går inte alltid i klänning haha. Men stilen är annorlunda ändå, kan jag iallafall påstå...

I vilket fall som helst, jag håller med Sandra, det är positivt att förändras! Låt det inte gå åt fel håll bara. :)

Ni har väl inte glömt ställa om klockan...?

      2009-10-26 / 11:37:18Publicerat i kategorin Socialt 

Haha åh, jag minns hur mycket vi tyckte om denna bilden! ...Det gör jag iförsig fortfarande!

Nu har jag faktiskt precis vaknat. Jag vaknade egentligen kl 8 imorse, men när jag kollade på klockan tänkte jag "vaaaa?". Efter att jag ställt om klockan känns allt konstigt, jag har inte riktigt vant mig. Ni har väl förresten inte glömt ställa om klockan? Vintertid nu ju! Senare idag ska jag till Alice och hon ska berätta en hemlighet som hon smsade om hela kvällen igår. Jag är självklart dödsnyfiken och vill veta.. NU!

Söndagsunderhållningen! :D

      2009-10-25 / 19:52:27Publicerat i kategorin Allmänt Tur att det finns folk som Simon, som sätter igång camjäveln, bjuder på sig själv och räddar min söndagskväll!

Julkänsla, redan?

      2009-10-25 / 18:22:59Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - övrigt & kreativt 


Julkänsla är något som brukar komma väldigt sent för min del, men detta året är det annorlunda. Jag vet inte om det är det kalla vädret, eller vad det är, men när jag satt i bilden påväg hem från Helsingborg... Då kom den, julkänslan. Jag började skicka sms till mina närmaste och frågade vad de önskar sig, man måste ju börja planera julklappar snart känns det som. Haha, när jag kom hem tände jag ljus... Detta är inte likt mig! Jag menar, det är bara oktober och nästa firande är egentligen Halloween..?

Är det bara jag som börjat tänka på detta såhär tidigt?

Gissa vem? Haha!

      2009-10-25 / 13:38:49Publicerat i kategorin Teckningar 

Jag tar tillbaks det jag skrev i förra inlägget, internet funkar och det blir visst bloggande!

Under tiden som internet inte fungerade satt jag och lekte i paint. Bilden blev ju, ja.. Haha! Men ser någon vem det föreställer? :D


Hahaha, här kommer videobloggen!

      2009-10-23 / 17:19:45Publicerat i kategorin Videoblogg 
Haha, jag var oerhört seg efter Nyhemsloppet igår! Det är nästan synd om mig när jag har tråkigt... Jag och alla mina "eeeehm" alltså... Haha!


Ps. Angående inlägget om att jag ska byta header, vissa har kanske missförstått mig lite. Jag är självklart jättenöjd med headern och hela designen och när jag, och inte otroligt duktiga Malin, ska göra om den kommer den inte bli alls lika bra som denna. Det kommer ju inte gå att mäta sig med den! Grejen är den, att jag är en person som gillar att variera. Därför vill jag byta och ha något annorlunda, men jag kommer vänta med det. Denna designen kommer vara kvar länge till, jag bara tog upp det igår. ^^

Ny header..?

      2009-10-23 / 08:48:15Publicerat i kategorin Allmänt 
Jag är jättenöjd med min header som min söta kusin har gjort, men jag känner att det kanske är dags att byta snart. Jag är inte så bra på designer men jag ska försöka lösa det. Om jag ska byta header ska jag dock vänta med det, jag ändrar någon gång efter julafton. Det blir som en julklapp till mig själv, haha!

Inte alls lång tid kvar och jag längtar!

      2009-10-22 / 21:27:17Publicerat i kategorin Videoblogg 

Way! Inte alls lång tid tills min bror kommer hem! På videoklippet ser du honom och Jens dansa på studenten, haha. Jag bara sitter och ler när jag ser det. Min bror är så gullig och det ska bli meeegakul att få träffa honom igen. :D

Jag gjorde förresten ännu en videoblogg idag, hah! Jag hade riktigt tråkigt och det märker man när man ser den. Ni kommer antagligen tänka "öööh..." men jag är som jag är! Mitt internet är dock jättesent så om den kommer upp på bloggen blir det nog imorgon eller någon annan dag snart. :)

Bluuuuue!

      2009-10-22 / 19:19:00Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - blandade kategorier 


En liten blandning av olika blåa bilder som jag tagit detta året. ^^


Nyhemsloppet, avklarat!

      2009-10-22 / 14:52:18Publicerat i kategorin Allmänt 

Nu är det äntligen gjort; Nyhemsloppet! Jag kan gotta mig med att det är ett år kvar tills nästa och sista gången, det känns så jävla skönt nu efteråt. Dessutom gjorde jag det trots att jag egentligen är sjuk, men jag orkar inte göra om det en annan dag.
Snart måste jag ta en dusch, jag måste bara andas ut lite till. Sedan är det bara att vänta på Jonas!

Ps. Glöm inte att ställa frågor till frågestunden! ;)

Gör som Eve; FRÅGESTUND!

      2009-10-21 / 17:25:55Publicerat i kategorin Allmänt 

När jag kollade på Eves blogg blev jag minsann också lite sugen. Så ställ en massa frågor nu! ;) Frågestunden avslutas helt enkelt när jag tycker att jag har tillräckligt med frågor, men jag kommer inte vänta för länge med det såklart. :)

Dunk dunk dunk...

      2009-10-21 / 11:43:28Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - porträtt & modellfotografering 

Det fick bli en av alla bilder jag tagit på Alice! ;)

Aj, vad det dunkar i mitt huvud... Det är inte alls kul! Jag har inte feber idag iallafall, även om huvudvärken tar kål på mig. Jag har kanske inte sovit som bäst inatt, men det kvittar. Imorgon måste jag till skolan! Jag hoppas bara inte detta påverkar för mycket när jag ska springa...

Mindre än en månad kvar!

      2009-10-20 / 20:43:05Publicerat i kategorin Allmänt 

Om mindre än en månad kommer min otroligt saknade bror hem! Jag saknar honom riktigt mycket och har inte träffat honom på flera månader. Åh vad jag längtar!

Jehepp...

      2009-10-20 / 15:59:08Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - natur 


Bild: jag

Shit! Jag har verkligen extremt tråkigt och det värsta är att jag inte orkar göra något, det finns ingenting att göra heller... Någon som vet vad man kan och orkar göra när man är sjuk? Det är inte kul att stanna hemma när man är sjuk, men man behöver ju det. Dessutom måste jag vila upp mig inför Nyhemsloppet på torsdag. Suck...

bloglovin - Är du intresserad av min blogg och mina bilder? Följ då min blogg via bloglovin! Tack till de som redan följer min blogg. :)

Grattis Mattias!

      2009-10-20 / 13:08:13Publicerat i kategorin Allmänt 
Gick precis upp ur sängen, men jag vaknade för ett bra tag sedan. Jag är sjuk och har mått dåligt sedan igårkväll. Man kan tycka att jag är sjuk rätt ofta, men det är ingenting jag kan hjälpa. Right? Precis! Iallafall...

Idag fyller en väldigt speciell person år! Grattis Mattias! :D

En hel hög med sommarminnen...

      2009-10-19 / 19:41:29Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - blandade kategorier 
Tänkte lägga upp några blandade bilder från sommaren. Jag saknar den så mycket och jag blir så glad när jag ser bilderna. Saknar inte du sommaren? :)Måndag igen då...

      2009-10-19 / 14:10:53Publicerat i kategorin Allmänt 


Det fick bli en liten bild på mig och Eve!

Nu sitter jag i skolan och har håla. Innan skolan slutar har vi svenska med Sanna. Efter skolan blir det stan då man ska fixa lite grejer...

Vi hörs!


Så kan det vara, haha...

      2009-10-18 / 19:13:47Publicerat i kategorin Socialt 

Vi är som vi är!

Varför inte?

      2009-10-18 / 14:24:29Publicerat i kategorin Mitt fotogalleri - porträtt & modellfotografering 
Fick en kommentar där en söt tjej tipsade om en tävling, och denna gången tänkte jag "varför inte?". Jag tävlar inte så mycket för prisets skull, jag tävlar mer för att det är kul. Faktiskt! Nu är det bara att hoppas på att man överhuvudtaget kommer med, haha. :p

Jag tävlar då med denna bilden och om jag kommer med, hoppas jag att ni röstar på mig! Ni måste ju tycka att jag förtjänar det såklart, men det hoppas jag ni gör haha. Här är länken till tävlingen!

(Självklart väljer jag en bild på världens finaste!)