Detaljer

2010-10-13 / 16:48:33Publicerat i Mitt fotogalleri - övrigt & kreativt


Jag hade tråkigt, tog fram gitarren och fotograferade strängarna. Haha!

Att fotografera detaljer med stor bländare (i det här fallet 1,8) blir oftast så otroligt snyggt tycker jag!
Bilden får ju en helt annan känsla.
Vi kan till exempel ta ett... Ett dörrhantag! Fotograferar vi det rakt av med liten bländare blir bilden tråkig, iallafall enligt mig. Använder man sig av känsla, fångar upp detaljer och kanske använder sig utav stor bländare kan man istället göra bilden intressant och till och med få dörrhantaget att se ut som något helt annat. Självklart behöver du inte ställa in kameran på ett lågt bländartal, men jag tycker det fungerar alldeles utmärkt när man vill att en viss detalj i en bild ska hamna i fokus. Att rikta in sig på en viss kant, ett visst hårstrå, på dessa bilderna: en gitarrsträng... Ni förstår vad jag menar!
Det blir så otroligt bra! Viktigast av allt är ju dock att vara kreativ, såklart.

När jag fotograferar använder jag för det mesta objektivet 50mm f/1,8 där den lägsta bländaren då är 1,8. Till porträtt är det här ett alldeles utmärkt objektiv, till ett riktigt bra pris dessutom! Som ni säkert sett på många stora fotobloggar är det här ett objektiv många rekomenderar. Well, so do I!

För er med systemkamera, iallafall på Canon då jag inte kan Nikon och andra märken särskilt bra, kan jag säga att inställningen Av är vad jag rekomenderar. Du ställer själv in hur stor bländare du vill ha och det är en stor viktig del om du intresserar dig utav t.ex porträttfotografering.

Skrivet av jennifer

sv: tack! :)

ah är sjuk jag oxå, du får krya på dej då! :)

2010-10-1316:59:51 | http://jjenniferl.blogg.se/
Skrivet av linnea.

SV: åh, tacktacktack, vad glad jag blir! :D

2010-10-1319:52:01 | http://linneiisen.blogg.se/
Skrivet av Staffan [fotoblogg]

Sv: Tack!! :D De värmde o höra :) Håller med dig fullständigt, mörkt o trist,de enda positiva är dom färgglada löven ;)Fina gitarrbilder! Gillar dom två översta bäst :) Blir riktigt snygg effekt på strängarna med stor bländare :)

2010-10-1322:31:00 | http://www.stfoto.se
Skrivet av malin [fotoblogg]

nu är det så att jag har blivit en av finalisterna i en fototävling där man kan vinna en jättebra reflexskärm ( något jag behöver extremt mycket just nu) röstar du på mitt bidrag ( jag är nummer 3) så kommer du bli länkad i min blogg som tack :) så snälla rösta på mig! http://photolens.blogg.se/2010/october/finalisterna-i-fototavlingen.html#comment

2010-10-1415:40:48 | http://mkarlstrom.blogg.se/
Skrivet av emilie

Du kan göra så en helt ointressant sak helt jävla intressant som helst när du fotar ;osv: lite smartare än så, de är hemskt när det här händer..tänk så va det nån man kände..det va nån på södra. <3

2010-10-1518:38:56 | http://emiliesoderholms.blogg.se/
Skrivet av Anonym

Jag gillar bilderna! (:

2010-10-1712:25:26 | http://aanderssson.blogg.se/


Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: